Index Vakbarát Hírportál

Tévékre is jönne Firefox OS

2014. január 7., kedd 11:36

A Mozilla a Panasonickal fog össze, hogy Firefox operációs rendszerét a televíziókra is kiterjessze. A rendszer egyelőre csak mobilokon elérhető, de javában folynak a fejlesztések, hogy tableten és asztali gépeken is használható legyen.

A Panasonic azért állt össze a Mozillával, mert szerintük nincs más olyan megoldás, amely igazán nyitott lenne. Összeállhattak volna a Google-lal vagy az Apple-lel, de ez a két cég túlságosan is kézben tartja a szálakat, így a közeljövőben nem lesz Android van iOS a Panasonic tévéin.

Ez a nyitottság azért fontos, mert egyrészt a Panasonic is legyárhatja saját alkalmazásait, másrészt a fejlesztőknek is egyszerűbb lesz közvetlenül a Firefox OS felhasználóinak kínálni termékeiket – magyarázta Merwan Mereby, a cég amerikai alelnöke.

A partnerség természetesen nem exkluzív, vagyis mindkét cég másokkal is szövetkezhet a jövőben, illetve más tévékre is kerülhet Firefox OS. Annyi előnye lesz a Panasonicnak, hogy ők az ő okostévéiken lesz először ez az operációs rendszer.

Rovatok