Index Vakbarát Hírportál

A Vodafone lesz az állam mobilszolgáltatója

2014. január 8., szerda 14:01

2014-ben és 2015-ben a Vodafone lesz az összes állami intézmény mobilszolgáltatója – közölte a mobilszolgáltató cég.

A Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása – 2013” közbeszerzési eljárásán a Vodafone nyert, így két évig ők biztosíthatják a mobilszolgáltatást több száz állami intézménynek. A keretszerződés értéke nettó 4,5 milliárd forint; a Telenor, aki a korábbi tendert nyerte, 1,5 milliárdból gazdálkodhatott.

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország igazgatója elmondta: büszkék, hogy az idei évet egy ilyen jelentős szerződéssel indíthatják. A Vodafone szolgáltatásait az elmúlt időszakban egyre többet használták az állami intézményi szektorban; az elektronikus adatszolgáltatásra alkalmas, már beüzemelt pénztárgépek 90 százalékában Vodafone SIM-kártya van.

A tűzoltóktól a csúcsminisztériumokig

A szerződés több tízezer előfizetésre terjed ki, illetve több száz intézményre. Ebbe beletartoznak a minisztériumok, a kormányhivatalok, a rend- és közvédelmi szervek (például a rendőrség vagy a katasztrófavédelem), az olyan hivatalok, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagy a Gazdasági Versenyhivatal. Vodafone-os lesz az Országos Mentőszolgálat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is.

Iparági források az Indexnek elmondták, hogy a megállapodás elsősorban a Telekomnak fájhat, mert ott akár 150 ezer SIM-kártyát érinthet, míg a Telenornál csak nagyjából 20 ezret. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy keretszerződésről van szó, a Vodafone-ra való átállás nem feltétlenül lesz mindenhol automatikus, sokkal inkább egy választható opció.

Az érintettek listáját a Vodafone a hivatalos sajtóanyagban is közzétette.

Minisztériumok

Kormányhivatalok

Hatóságok és intézmények

Egészségügyi szervezetek, tűzoltóság

Az intézmények január 2-ától kezdhették meg a szerződéskötést a szolgáltatóval.

Megkerestük a két rivális mobilszolgáltatót is. Sem a Telenor, sem a Magyar Telekom nem kívánta kommentálni a hírt.

Rovatok