Index Vakbarát Hírportál

Már szabad konzolt árulni Kínában

2014. január 8., szerda 16:32

Kína váratlanul visszavonta a konzolokat betiltó rendeletét, amely 2000 óta nem engedte az országban ezek árusítását. A tiltásnál a fiatalok védelmére hivatkoztak, a visszavonást egyelőre nem indokolták.

Persze nem mindenhol lehet konzolokat vásárolni, egyelőre csak a Sanghai szabadkereskedelmi körzetben vehető meg a Nintendo, Microsoft és Sony játékgépe. Az említett gyártóknak nagyon jól jön a tiltás feloldása, hiszen egy többmilliárdos piacra léphetnek be végre.

Kína valószínűleg azért döntött így, mert aki játszani akart, az eddig is megtalálta a megfelelő platformot, legyen az számítógépes játék, online játék vagy mobilos játék. A tiltás oldását már jelezték is tavaly, de csak most januárban adták ki az ehhez szükséges rendeletet.

A konzolgyártók egyelőre még csak vizsgálják az új helyzetet. A Nintendo szóvivője azt mondta, hogy megnézik, hogyan tudnak megjelenni a szabadkereskedelmi övezetben. A Sony szóvivője örült a hírnek, jó lehetőségnek tartja ezt a bővüléshez. A Microsoft is úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesznek, hogy ki tudják használni az új helyzetet.

Rovatok