Index Vakbarát Hírportál

Az Ericsson vezére is esélyes a Microsoft élére

2014. január 16., csütörtök 11:23

Néha szűkül, néha bővül a Microsoft élére esélyesek listája. Most éppen új nevet húztak ki a kalapból, a bennfentesek szerint Hans Vestberg, az Ericsson vezérigazgatója is potenciális jelölt. A folyamat egyre húzódik, pedig már tavaly év végére szerettek volna megoldást találni az átmeneti állapotra, most ez év elejét jelölték meg, mint lehetséges határidőt.

Hans Vestberg mellett természetesen még sokan vannak versenyben, például Stephen Elop, aki a Nokia vezérigazgatói posztja után visszatér a Microsofthoz, Satya Nadella, a Microsoft felhőszolgáltatásaiért felelős vezető és Tony Bates, a Skype volt vezetője is.

A Microsoft vezető testülete egy száz névből álló listával kezdte Steve Ballmer utódjának a keresését, aki augusztusban jelentette be, hogy egy éven belül nyugdíjba vonul. Sokáig az egyik legnagyobb esélyesként emlegették Alan Mulallyt, a Ford vezérigazgatóját, aki végül január elején jelentette be, hogy marad a Fordnál, idén legalábbis biztosan.

Hans Vestberg 1988-ban került az Ericssonhoz, 2007-ben lett a cég pénzügyi vezetője, majd 2010-ben vezérigazgatója. Regnálása alatt vált le a Sony az Ericssontól, így az Ericsson megerősödve tudott a hálózatokra, hálózatfejlesztésekre koncentrálni.

Rovatok