Index Vakbarát Hírportál

Még egy évet kap a Windows XP

2014. január 16., csütörtök 08:54

Vajon melyik vállalat vagy állam lehet az a titokzatos, de nagyon befolyásos felhasználója a Windows XP-nek, aki meg tudja győzni a Microsoftot arról, hogy mindig egy kicsit meghosszabbítsa az operációs rendszer támogatását? A Microsoftnak biztosan nem jó, hogy miközben a Windows 9 fejlesztésén dolgozik, a Windows 8 által okozott felhasználói értetlenséget menedzseli, és a Windows 7-et használó tömegeket próbálja frissítésre ösztönözni, akkor még az elöregedett XP-vel is foglalkoznia kell.

Az ugyan változatlanul igaz, hogy idén áprilistól megszűnik a Windows XP támogatása, és nem készül a rendszerhez több hivatalos hibajavítás, de a Microsoft bejelentette, hogy a vírusirtó adatbázist még egy évig, 2015 április 15-ig frissítgetni fogja. A dologban annyi a buktató, hogy bár adatbázis-frissítéseket kap majd az XP-n futó Security Essentials, magát az antivírus programot idén április után nem lehet majd letölteni XP-re.

A Microsoft azt javasolja mindenkinek, hogy amint tehetik, lépjenek tovább az XP-ről egy hosszabb ideig támogatott, modern operációs rendszerre. Sokkal fontosabb ugyanis, hogy a rendszer biztonsági hibái ki legyenek javítva, mint az, hogy a vírusirtó el tudjon bánni a rendszert támadó kártékony programokkal.

Rovatok