Index Vakbarát Hírportál

Nagyot szakított a dán-magyar startup

2014. január 23., csütörtök 16:35

A vezeték nélküli kijelzőmegosztó eszközt készítő Airtame kis startupból hirtelen komoly cég lett, miután az Indiegogo kampánnyal sikerült begyűjtenie 1,2 millió dollárt. Az Indiegogo portálon a cégek pénzt tudnak gyűjteni egy ötletre, és a támogatóknak az ígért összegtől függően különböző juttatásokat ígérnek: legszerényebb összegért általában egy pólót, de akár a kifejleszteni tervezett eszközt is meg lehet szerezni kedvezményes áron.

Az Airtame 12 369 támogatójának nagy része elsőként kapja meg a hardvert, amit a hdmi portra kell csatlakoztatni, hogy a tévén is lássuk a számítógépünk kijelzőjén megjelenő képet. Néhány nagyobb megrendelő is beszállt: 17 forgalmazó fizetett be 100 darabos csomagra.

Eredetileg csak 160 ezer dollárt akartak összegyűjteni, hogy megvalósítsák az álmukat, de amikor a Las Vegas-i CES-en megválasztották őket a kiállítás legígéretesebb startupjának, elkezdett dőlni hozzájuk a pénz. Az Airtame most már nem az Indiegogo portálon keres támogatókat, hanem a saját weboldalán várja a rendeléseket.

Mint azt a CES-ről küldött tudósításunkban megírtuk, az Airtame egyik alapítója és műszaki vezetője a magyar Sükösd Attila, aki Dániában járt egyetemre.

Rovatok