Index Vakbarát Hírportál

Itt a dioptriás Google Glass

2014. január 28., kedd 17:05

A Google hamarosan elkezdi árusítani azokat a speciális, dioptriás szemüveghez készült kereteket, amelyekkel használható a Google Glass – írja a Verge. A cég Titán kollekciónak hívja a terméket, nem meglepő módon a fém után, amiből készülnek. Állítólag csak ezeknek a szemüvegeknek megfelelőek a Glass használatához: ez a gyakorlatban a strapabíró felépítés mellett egy csavarmenetet jelent, oda rögzíthető az eszköz.

Maga a hardver a Glass második kiadása, eltávolítható, választható fülhallgatóval. A keretekhez körülbelül 255 dollárért (57 ezer forint) lehet majd hozzájutni. Ez az összeg még rájön a 1500 dolláros árára, azaz rosszul látóknak az egész pakk 1724 dollár (385 ezer forint). Plusz még számolni kell a dioptriás lencsék árával, ami Magyarországon pár tízezernél kezdődik és több százezernél végződik, ha egy párat nézünk. A dioptriás Glass tehát nem lesz hamar a tömegek játékszere.

Google Glass: Make Glass Your Own

Idáig kipróbálni is nehéz volt szemüveggel a Glasst: az eredeti rögzítve van a sima üvegre, ezért maximum a dioptriás fölé lehetett felvenni, mindenestől. A teljes élményhez pedig az kell, hogy a kivetítő közel legyen a szemhez. Google Glass tesztünket itt nézheti meg.

Rovatok