Index Vakbarát Hírportál

Ezért töröljön mindent, ha eladja a telefont

2014. január 30., csütörtök 16:51

Nem kell nagyon sokat kutatni, ha az ember bizonyítékot szeretne szerezni arról, milyen felelőtlenül kezeljük a mindennapi életünk legintimebb és legtitkosabb részleteibe is belelátó okostelefonokat. Ahhoz, hogy az ember kínos helyzetbe kerüljön, még csak az sem kell, hogy a modern kütyükben kevésbé járatos tolvaj lopja el a cuccainkat.

Elég, ha nem vagyunk elég körültekintőek akkor, mikor a régi telefon eladása előtt nem az előírásoknak megfelelően hajtjuk végre az összes adat törléséhez vezető útmutatót. Például fent marad egy pár kép, esetleg az üzenetek előzményei, amit a következő tulaj nem szimplán megtalál, de a nagyobb jó érdekében, mások okulására a közösségi médiában is közzéteszi.

A képet aztán lájkolják, kedvencelik és megosztják, míg aztán a szép emlékeket idéző üzenet az Index techrovatában köt ki.

Ahhoz, hogy ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, de iPhone-ja van, két egyszerű dolgot kell észben tartania. Az egyik az az, hogy Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Összes tartalom, beállítás törlése; a másik, hogy az Itunesban van olyan, hogy Gyári beállítások visszaállítása. Mindkettő nagyjából ugyanazzal az eredménnyel jár: letöröl mindent. Ha ennél is biztosabbra akar menni, ne küldjön ilyen képeket.

Rovatok