Index Vakbarát Hírportál

Megjöttek az első játékok Google Glassre

2014. január 30., csütörtök 13:45

A Glasst promozó Google újabb lehetőséget kínál az okosszemüveghez: most épp kiadtak néhány, az eszköz sajátosságait kihasználó egyszerű játékot. Ezek egyelőre csak felvillantják a Glass lehetőségeit, elsődleges céljuk a fejlesztők inspirálása.

A hivatalos blog és a bemutató videó szerint a játékok célja, hogy a fejlesztők minél több alkalmazást készítsenek az új hardverre. Minden játék a Glass egy-egy sajátosságát használja ki: a hangfelismerést, a kéz vagy a fej mozgásának követését. A bejelentés szerint szándékosan nagyon egyszerű, könnyedén kezelhető játékokat készítettek, melyek alkalmasak arra, hogy néhány üres percet is szórakozva tölthessenek el a felhasználók. A játékok elérhetőek a Explorer program résztvevői számára, akik már hozzájutottak az eszközhöz.

A játékok:

Sajnos kívülről nem mutatják a játékosokat, pedig elég vicces lehet, amikor valaki egy fától ötven méterre éppen fateniszeik: lényegében rángatja a fejét, mint akinél elmentek otthonról. Kívülről nem lehet rosszabb élmény a lövöldözős játék sem: az utca közepén harmincas, öltönyös üzletemberek szaladgálnak és azt kiabálják: bang! bang!

Rovatok