Index Vakbarát Hírportál

Alvásspecialistát vett fel az Apple

2014. február 5., szerda 16:31

Az Apple legújabb munkatársa Roy J.E.M Raymann, aki a Philips Researchnél olyan kutatásokat végzett, amelyek az alvással voltak kapcsolatosak. Hordozható készülékeket, szenzorokat és nem orvosi módszereket kutatott, hogy javítson az alvás minőségén.

Raymann alapította a Philips alvási kutatásokkal kapcsolatos laborját, a Sleep Experience Laboratoryt. Számos tanulmányt is írt erről és olyan kutatásokat végeztek, amelyekkel nyomon tudták követni az alvási fázisokat.

A Philips megerősítette, hogy Raymann január 1-én elhagyta a céget, de azt nem erősítették meg, hogy az Apple csábította el a szakembert. A pletykák és a találgatások persze azonnal megindultak, a legvalószínűbb magyarázat szerint az Apple-nek az iWatch-projekthez van szüksége Raymannre. Az Apple már korábban is felvett alvási szokásokat kutató szakembereket az iWatch-csapatba.

Persze lehet, hogy egészen másról van szó. Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy az Apple fitnesz szakértőkből álló csapatot toboroz, akik a cég hordozható kütyüjein dolgoznak. Azóta orvosi és fitnesz területről is vettek fel szakértőket. Állítólag a cégnek van egy Healthbook nevü projektje, amely a felhasználó számos egészségügyi adatát figyelné, mint vérnyomás, szívritmus.

Rovatok