Index Vakbarát Hírportál

Egy golfpályán dőlt el a Sony Vaio sorsa

2014. február 5., szerda 13:54

Amikor 2005-ben Steve Jobs bejelentette, hogy az Apple számítógépei PowerPC-ről Intelre költöznek, sokakat meglepett. Az OSX-nek volt egy titkos kettős élete az Intellel öt éven keresztül. Még meglepőbb, hogy egy másik titkos partnere is lehetett volna a cégnek: a Sony.

Nobuyuki Hayashi szabadúszó újságíró több mint két évtizedig tudósított az Apple-ről, most a Sony volt elnökével, Kunitake Andóval beszélgetett a cégről. Kiderült, hogy még 2001-ben Kunitake Ando és Steve Jobs találkozott Hawaiin. A találkozó az egyik legizgalmasabb mi lett volna ha történetként kerülhet a két cég történetébe.

Ando így emlékszik az esetre: Steve Jobs és néhány Apple-vezető egy golfpályánál várt ránk egy Vaio laptoppal, amelyen Max OS futott. Jobs már egy évvel korábban lezárt a Mac-klónok időszakát, de tetszett neki a Vaio-sorozat és kivételt tett volna vele.

Az időzítés azonban nagyon rossz volt, a windowsos laptopok eladásai éppen elindultak felfelé, emiatt sehova nem vezettek a tárgyalások a Mac-kompatibilis Vaiók gyártásáról. A történet új, de akár igaz is lehet, Steve Jobs igencsak tisztelte a Sonyt és jó volt a kapcsolat a két cég vezetése között.

Rovatok