Index Vakbarát Hírportál

A Dungeon Keeper a leggyűlöltebb játék

2014. február 10., hétfő 10:24

A mobilos Dungeon Keepert kiadó Electronic Arts rengeteg kritikát kapott az agresszív mikrotranzakciós modellje miatt. A beszámolók szerint a játék annyira vontatott, hogy a megvásárolható extrák nélkül igazi kínszenvedés vele játszani.

Az EA viszont azt állítja, a játékosoknak nem kell pénzt költeniük, ha nem akarnak; ez csak járulékos bónusz a türelmetlenebbeknek, ők tesznek szívességet mintegy. Peter Molyneux, az eredeti Dungeon Keeper fejlesztője szerint az EA rosszul lőtte be a játék nehézségi szintjét.

A Dungeon Keeper február elején jelent meg; azóta a nagyobb techportálok már leszedték róla a keresztvizet. A kritikusoknak nem tetszett az agresszív üzleti modell; csak pénzért lehetett megvásárolni a játék fizetőeszközét, a drágaköveket. Mint azt Jim Sterling, az Escapist szerzője megjegyezte: ez nem ingyen játszható játék, ahogy hirdetik, mivel állandóan köveket kell vásárolnunk, ha játszani akarunk.

Várni ingyen is lehet, de játszani nem. Gyakorlatilag nincs mivel – írta Sterling.

A Dungeon Keeperben bányászattal lehet pénzhez jutni (a pécés alapjátékban ez még az arany volt, a mobilosban már drágakő). A pénzt az impek ássák ki, de a mobilverzióban az impek olyan tetű lassúak, hogy órákig is eltarthat az ásás. Molyneux szerint az EA rosszul mérte föl a dolgokat; az új Dungeon Keeper sem a régi rajongóknak, sem az újoncoknak nem jó ebben a formában.

Ötcsillagos gyűlölethullám

Az EA szerint ők mindent jól csináltak. A szóvivő szerint az új epizódot a mobiljátékok szabályrendszeréhez igazították, így nem állandó odafigyelést igénylő játékról van szó, hanem olyanról, amire elég naponta néhányszor ránézni. A csoporttesztek szerint a játék még úgy is élvezhető, hogy egy fillért sem költünk rá.

Egy interjúban az EA egyik producere megjegyezte, hogy a Google Play és az App Store ötcsillagos értékelései is azt mutatják, hogy a játékosok elégedettek a játékkal. Ennek némileg ellentmond, hogy a játékosok átlagértékelései alapján a Dungeon Keeper 0,3 pontot ér a 10-ből.

Rovatok