Index Vakbarát Hírportál

Imádják az emberek a Windows 8-at!

2014. február 14., péntek 11:03

A Microsoft 15 hónap alatt eladott 200 millió Windows 8 licencet, ami iszonyú nagy szám, mindenki örülne, ha valamiből ilyen sokat el tudna adni. Valószínűleg Redmondban is röpdösnek az örömtől, bár pont százmillióval kevesebb ügyfélt kell kiszolgálni, mint a Windows 7 elindítása után. Az előző operációs rendszerből ugyanis 300 milliót adtak el a bemutatót követő 15 hónapban. Ennek a különbségnek az egyik fő oka a pc iránti kereslet megcsappanása, amit egyelőre nem ellensúlyoz a windowsos tabletek iránti kereslet.

Az mindenesetre tény, hogy a Microsoft globális csapata óriási lehetőségek előtt áll, izgalmas évek elé néz Satya Nadella, a vállalat új vezérigazgatója. Nagyjából ezeket kell megtenni:

A Sydney Morning Herald szerint most a pc-vel netezők 11 százaléka futtat Windows 8 vagy 8.1 operációs rendszert, a Windows 7 uralja majdnem a piac felét (48 százalék), és az elöregedett Windows XP, amihez idén április 8 után már nem jön ki biztonsági frissítés, még mindig a gépek 29 százalékán fut.

Rovatok