Index Vakbarát Hírportál

Regisztráltál a Kickstarterre? Jobb, ha most rögtön lecseréled a jelszavad!

2014. február 15., szombat 23:52

Elmondhatatlanul sajnáljuk a történteket!

– ezt Yancey Stricker, a Kiskstarter vezérigazgatója írta blogján, miután kiderült, valakik hozzáfértek a felhasználók adataihoz. A Kickstarterbe vetett bizalom és lelkesedés már egy jó ideje nem volt a régi, a mostani eset csak tovább ront a helyzeten.

Mert hogy az történt, hogy hackereknek sikerült áttörniük a Kickstarter védelmét és hozzáfértek a felhasználók adataihoz. Ezt a vállalat szombaton hozta nyilvánosságra. Hogy pontosan hány felhasználó érintett, nem tudni, ahogy azt sem, milyen módon törték fel az adatokat, de a Verge azonnal frissíti az erről szóló cikkét, amint választ kapnak rá.

A hatóságok egyébként a Kickstartert szerdán értesítették.

A népszerű crowdfunding (közösségi projektfinanszírozó) oldal szerint a bankkártya-adatokhoz a hackerek nem fértek hozzá, a felhasználónevekhez, e-mail címekhez, levelezési címekhez, telefonszámokhoz és a titkosított jelszavakhoz azonban igen. A Kickstarter azt javasolja minden felhasználójuknak, hogy a biztonság kedvéért cseréljék le a jelszavukat. És minden más felhasználói fiókjuk jelszavát, ha utóbbi megegyezett a Kickstarteren használttal.

A projekt indulásakor nagyon lelkesek voltunk. Azt írtuk, ez olyan, mint a kommunizmus, csak működik. Egy év elteltével kiderült, mégsem működik annyira.

Rovatok