Index Vakbarát Hírportál

Az ecstasy menőbb, mint a Tesco-utalvány

2014. február 18., kedd 16:27

Tudja, miből vásárolják a legtöbbet az internetes feketepiacon? A Superman Xtc nevű holland ecstasytablettából, amit 9 dollárért árulnak.

A nemrég Silk Road 2.0 néven újraindult online feketepiacon készítettek egy felmérést, amiben a vásárlói szokásokat elemezték. Ezek szerint a legnépszerűbb termék a Chemical Brothers néven árusító eladó ecstasytablettája.

Arra utaló jelek, hogy Hollandiában tényleg jó ecstasyt árulnak:

Talán meglepő, de a Silk Road második legnépszerűbb terméke nem egy kábítószer, hanem a Tesco százfontos ajándékutalványa. Ezt főleg azok a vásárlók kedvelik, akik gyorsan szeretnék kereskedelmi forgalomban is használható fizetőeszközre cserélni a bitcoinjukat. A Tesco utalványait az Egyesült Királyságban nemcsak a cég áruházaiban, hanem kocsmákban vagy éttermekben is el lehet költeni.

A bronzérmes ismét egy klasszikus kábítószer, a dimetil-triptamin, ismertebb nevén DMT. Az Egyesült Államokban ez igen népszerű lett az elmúlt években, becslések szerint ma már 1,4 millió fogyasztója van.

A marihuána csak a 13. a listán. Mivel ennek igen sok fogyasztója van, a terjesztési csatornái is jobban kiépültek, így egyszerűbb helyben beszerezni, mint az internetről rendelni. Ráadásul, szemben a szintetikus drogokkal, a marihuána termeszthető is.

Rovatok