Index Vakbarát Hírportál

25 dolláros mobillal próbálkozik a Mozilla

2014. február 23., vasárnap 23:18

A Firefox mobilpiaci eredményei azt sugallják, hogy a céget a többség inkább a böngészőiről ismeri. Ezen a helyzeten talán fordíthat, hogy a barcelonai Mobile World Congressen bemutattak egy félhülye okostelefont – angolul: cheap feature phone –, amit 25 dollárért akarnak piacra dobni.

A Mozilla olcsó mobiljait a filléres alkatrészekben utazó kínai cég, a Spreadtrum gyártja. Ez nyilván nem a minőség garanciája, de így alacsonyan tartható a készülékek ára.

Mi az a feature phone?

feature phone termékkategória elsősorban a fejlődő országokban népszerű; ezek átmenetet képeznek a buta- és okostelefonok között. A Mozilla 25 dolláros mobilján a saját oprendszerük fut.

A Mozilla reméli, hogy a fejlődő piacokon korán versenyelőnyt szerezhet az olcsóbb készülékeivel; ők itt látják a növekedés lehetőségét. A cég lépése érthető: a fejlett országok piacát nagyjából már most is nagyjából lefedi az Android, a Blackberry, az IOS és a Windows Phone kínálata. A telített piacon egy új belépőnek nem sok esélye van labdába rúgni.

A Mozilla szerint az olcsó mobil újraértelmezi a belépő szintű készülék fogalmát. A barcelonai Mobile World Congressen több okostelefont is bemutattak; ezeket a Huawei és a ZTE gyártja.

Rovatok