Index Vakbarát Hírportál

Végre Japánba is elérkeztett a PS4

2014. február 24., hétfő 10:53

A Sony saját hazájában, Japánban is elkezdte végre árusítani a PlayStation 4-et, három hónappal az amerikai piacra dobás után. A cég sokat vár a Japán bevezetéstől, ott hagyományosan jól fogynak a PlayStationok.

A cég sikeresnek éli meg az új konzol piacra dobását, több mint 5,3 millió darabot adtak el világszerte. Januárban még a Microsoft Xbox One konzolját is sikerült megelőznie, kétszer annyit adtak el belőle. Sok helyen hiánycikknek számít.

Japánban két változatban lesz megvásárolható, az alapmodell és a kamerával kiegészített modell. Mindkét modell megvásárlásakor játékot is kapnak a felhasználók, mégpedig a Knack nevű családi játékot.

A Microsoft egyelőre nem jelentette be, hogy mikor akar a japán piacra lépni az Xbox One konzollal, így egyelőre vetélytárs nélkül marad a PlayStation 4. A Nintendónak nem sikerült betörnie a piacra a Wii U-val, messze elmaradt a mostani konzol népszerűsége az első Wii sikerétől.

A Sony döntése szokatlannak tűnhet, hogy pont Japánban késtek a PS4 bevezetésével, de a cég azt mondja, hogy a japán fejlesztők nehezen engedték el a PS3-at. A PS4 támogatása így késett. Emiatt történhet meg, hogy még idén is jönnek ki PS3-ra jól hangzó játékok, de a Sony abban reménykedik, hogy lassan átállnak a PS4-es játékok fejlesztésére is.

Rovatok