Index Vakbarát Hírportál

Miről álmodozik a BlackBerry vezére?

2014. február 26., szerda 14:18

Ha valaki 19 milliárd dollárt ajánlana a BlackBerry üzenetküldő szolgáltatásáért, azonnal javasolnám a részvényeseknek, hogy fogadják el – nyilatkozta John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója a CNBC-nek. Ezzel arra utalt, hogy a Facebook egy hete ennyi pénzért megvette a mobilos üzenetküldőt, a WhatsAppot.

A BlackBerry üzenetküldőjét minden BB-tulajdonos magasztalja, tényleg jól működik. Jelenleg 85 millió aktív felhasználója van. Igaz, ehhez képest a WhatsAppnak 450 millió az aktív felhasználója.

Chen tisztában van azzal, hogy nagy értéke van az üzenetküldő szolgáltatásoknak. Az a feladatuk most, hogy a lehető legnagyobbra terjeszkedjenek a piacon. Ha ez megtörténik, akkor kezdenek el a szolgáltatásuk értékén gondolkodni.

A vezérigazgató álmodozása azért érdekes, mert a BlackBerry messze nem ér annyit, amennyiért a Whatsappot adták el. Tavaly például majdnem eladták a Fairfaxnek az egész céget 4,7 milliárd dollárért.

Azóta történt néhány pozitív dolog a BlackBerrynél, néhány napja például bejelentették, hogy a Ford a cég rendszerét teszi autóiba a Microsoft megoldása helyett. De még ezzel sem sokszorozódott meg a BlackBerry értéke.

Rovatok