Index Vakbarát Hírportál

Apple-rendszer fog futni a Ferrariban

2014. március 3., hétfő 11:12

Miután az Apple bemutatta az autókba integrálható iOS-t, a cég hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett három nagy autógyártóval, amelyek a jövőben ezt a CarPlay rendszert fogják használni. A Ferrari, a Mercedes és a Volvo autóiban heteken belül megjelenik a rendszer.

A CarPlay segítségével a tervek szerint okosabb, biztonságosabb és kellemesebb lesz használni az iPhone-t az autókban. A felhasználók az autó rendszerén belül tudják irányítani mobiljukat, például keresni a telefonkönyvben, telefonálni, meghallgatni az emailek felolvasását.

Bejövő üzeneteknél a Siri hangosan értesít erről, majd teljesíti a hangparancsokat is. Arra is képes, hogy felolvassa az üzeneteket, vagy leírja, amit üzenünk.

A CarPlay ezenkívül a navigációban is segíthet, amit szintén szóval lehet majd irányítani. Ezenkívül hozzáférhetünk a zenéinkhez és az iTunes rádióhoz is, csak szólni kell Sirinek, hogy tegye be a kért számot. Már szolgáltatókkal is képes együttműködni, például a Spotify is működik a rendszerrel.

A CarPlay az iOS 7-re érkezik frissítésként, az iPhone 5s, 5c és 5 típusokon működik majd. Egyelőre ebben a három autótípusban lesz elérhető, de később további autógyártók csatlakoznak a rendszerhez, mint például a BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki és Toyota.

Rovatok