Index Vakbarát Hírportál

Az amerikaiak tizede szerint a HTML egy fertőző nemi betegség

2014. március 5., szerda 10:07

Technológiai kifejezések jelentéséről készítettek felmérést, egészen meglepő, mennyire nem értik az amerikaiak a teches átlagkifejezéseket. A html-ről például 11 százalék, vagyis minden tizedik megkérdezett azt hitte, hogy az valamilyen nemi úton fertőző betegség.

A kifejezések között voltak egyszerűbbek is, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak a felhasználók, akik interneteznek, vagy bármilyen eszközt használnak. Ilyen például az mp3, ami lássuk be, elég régóta kering a köztudatban. Ennek ellenére a megkérdezettek 23 százaléka azt hitte, hogy ez valamilyen robot a Star Warsból.

A blu-ray meghatározásával is gondban voltak, 18 százalék szerint ez valamilyen tengeri állat lehet. A gigabyte szóval pedig 27 százalékuknak gyűlt meg a baja, ijesztő szó lehet, ennyire gondolták, hogy ez egy dél-amerikai rovarféle. A software már csak hab a tortán, 15 százalék szerint ez valamilyen puha ruhadarabot jelent, az usb-ről pedig azt hitték, hogy valamilyen egzotikus európai ország. Ezek után már nem meglepő, hogy 77 százalék nem értette a SEO kifejezést.

A rossz válaszok ellenére a megkérdezettek 61 százaléka azt gondolta, hogy manapság szükség van technológiai tudásra. A kutatásban 2392 18 év feletti férfi és nő vett részt, akiknek nem mondták meg, hogy a teszt célja tudásuk felmérése. Ehelyett technológiai és nem technológiai kifejezések jelentését kérdezték meg tőlük.

Rovatok