Index Vakbarát Hírportál

80000 volttal üti ki a bűnözőt a drón

2014. március 10., hétfő 11:05 | aznap frissítve

A Chatoic Moon Studios egy startup, ami nem szűkíti le a tevékenységi körét egy dologra, inkább arra vállalkozik, hogy mindenhez szoftvert ír, amihez csak lehetséges. Most például egy olyan drónt programoztak, ami elektromos sokkolóval lő meg egy embert.

A felvételen az látszik, hogy Jackson, aki nyilvánvalóan az egyik legvakmerőbb ember a Földön, először hagyja, hogy a drón azonosítani tudja, majd úgy tesz, mintha el akarna rohanni. A nagyjából hátmagasságban lebegő gép ekkor dönt úgy, hogy kiiktatja.

Sokkoló drón

Önmagában már az is rendkívül fenyegető látvány, ahogy a hatalmas rovarra emlékeztető gép hangosan zümmögve közelít a bűnöző szerepét magára öltő Jackson felé,  így lehet, hogy a valóságban már nem lesz szükség a gép másik tulajdonságára, vagyis arra, hogy 80 000 voltos feszültséggel tudja ártalmatlanná tenni a gyanúsítottat, amíg a rendőrök a helyszínre nem érnek. A videó elején beszélő fejlesztő szerint a drón nem automata üzemmódban dönti el, hogy sokkolnia kell-e az előtte álló embert, a kezelő egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül utasíthatja erre, ha az élőben közvetített videó képe alapján úgy dönt, hogy erre szükség van.

Rovatok