Index Vakbarát Hírportál

120 méterről, fejjel lefelé is talál

2014. március 11., kedd 16:28

Csomán János nem tervezett nem létező technológiára építő okosórát, viszont ha egyszer valaki más legyártja, simán szétlövi, tulajdonképpen bármilyen távolságból. Akár fejjel lefelé fordított pisztollyal is. Nézze csak meg a GUN Magazin segítségével leforgatott videót, ha nem hiszi.

Fejjel lefelé, messzire - így lő egy profi

A több évtizede lőkiképzőként dolgozó Csomán és a felvételben segédkező csapat célja az volt, hogy megmutassa, a helyes oktatási módszerekkel nincs lehetetlen. Akár az is előfordulhat, hogy ha valaki sokat gyakorol, egy idő után fejjel lefelé tartott pisztollyal is eltalálja a célt, mondjuk 50, 75 vagy 120 méterről is.

A 9 milliméteres Glock 17-est használó Csomán ugyanakkor nem javasolja, hogy nála sokkal gyakorlatlanabb lövők kipróbálják ugyanezt. "Aki nincs tisztában azzal, hogy is működnek az erők egy ilyen lövésnél, az nagyon meglepődhet. A minimum az, hogy a rosszul megtartott pisztoly arcon csapja a lövőt, viszont ha van még lőszer a tárban, könnyen előfordulhat, hogy egy akaratlan duplázással hasba lövi magát a próbálkozó."

Hogy a baleseteket elkerüljék, a felvétel helyszínét, a dorogi lőteret egész napra kibérelték és le is zárták, hogy csak az lehessen a közelben, akinek feltétlenül muszáj volt a videó miatt.

Csománnak nem ez az egy mutatvány van a tarsolyában, valószínűleg ő Közép-Európa egyik leggyorsabb céllövője is, egy másik videón az látszik, ahogy a véletlenszerűen elhangzó startjel után 31 századmásodperc kell neki ahhoz, hogy gyomron lője a lőlapot.

Gyors céllövő

Rovatok