Index Vakbarát Hírportál

Az ember, akinek tényleg nincs élete

2014. március 13., csütörtök 10:26

Egy Titanfall-játékos egymillió gamerscore-t (játékospontot) szerzett az Xbox Live-on. Ilyet még soha senki nem csinált korábban.

Az Xbox 360-játékok után általában 1000 gamerscore-t lehet szerezni, de ezt is csak akkor kapjuk meg, ha a játékot töviről-hegyire végigjátszottuk. Csak így nyitható meg az összes achievement; így hívják a fejlesztők által kitalált, gamerscore-ral jutalmazott feladványokat.

Egy dobozos játékból legfeljebb 1000 pont nyerhető ki – vagyis a mostani rekorder teljesítménye nagyjából ezer játék teljes végigjátszásával egyenértékű.

Ray Cox, felhasználónevén Stallion83 a most megjelent Titanfallal játszott, amikor megszerezte az egymilliomodik gamerscore-t. Ez rekordnak számít, mert ő érte el először ezt a lélektani határt. A teljesítményhez az Xbox Live vezérigazgatója, Larry Hyrb is gratulált.

Ok, played a few games…now back to watching @Stallion83 cross 1,000,000 Gamerscore http://t.co/PnB7UWNm7L

— Larry Hryb (@majornelson) March 13, 2014

Cox egyébként nem először döntött meg videojátékos rekordot. A 2010-es Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mivel akkor neki volt a legtöbb gamerscore-ja. Akkor még csak 511342 pontja volt; a maradék szűk félmilliót azóta gyűjtötte össze. 

Rovatok