Index Vakbarát Hírportál

Mindjárt jön iPadre a Microsoft Office

2014. március 18., kedd 09:33

Jövő héten a Microsoft nagyszabású sajtótájékoztatót tart San Franciscóban, és az eseményen az új vezérigazgató, Satya Nadella lesz a házigazda. Külföldi lapok értesülései szerint az Office for iPad fog bemutatkozni. A Verge szakírója úgy tudja, az iPadre elkészített irodai szoftvercsomag hasonlít majd az iPhone-ra kiadott változat, legalábbis abban, hogy a használatához szükség lesz egy Office 365 fiókra.

Az Office for iPad lehetővé teszi a Word, Excel és Powerpoint fájlok létrehozását és szerkesztését, és természetesen minden doksit  biztonságban tudunk majd tárolni a Microsoft felhőtárhelyén.

Némi előzménye is van az iPadre készült Office bemutatásának: múlt héten a Microsoft bejelentett egy új Office 356 csomagot, amit kimondottan a lakossági felhasználóknak találtak ki. Az Office 365 Personal előfizetéssel havi 7 vagy évi 70 dollárért egy tabletre és egy számítógépre is feltelepíthetjük az Office alkalmazásait. Ez valamivel olcsóbb, mint az Office 365 Home, amellyel évente 99 dollárért 5 számítógépre és 5 mobilra rakhatjuk fel a szoftvercsomagot. Mindkét csomag előfizetői kapnak a programok mellé extra 20 gigabájt Onedrive tárhelyet, valamint havi 60 perc telefonhívást a Skype hálózatából.

A Microsoft azt ígérte, hogy az Office 365 Personal egy hónapon belül megjelenik. Azt gyanítjuk, hogy ez is a március 27-i eseményen debütál. 

Egyre nyilvánvalóbban látszik az a stratégiai irány, amely a mobil eszközöket és a felhőszolgáltatást helyezi előtérbe a Microsoft korábbi bevételi forrásaival szemben. Nagyon úgy tűnik, hogy a redmondi vállalat már nem csak a Windowsra koncentrál, hanem a rivális platformokon is próbál előre lépni. Ennek a jele az is, hogy a héten végre megjelent az ingyenes OneNote jegyzetkészítő alkalmazás Mac OS X-re, így a szoftver minden platformon versenyre tud kelni az Evernote-tal. 

Rovatok