Index Vakbarát Hírportál

Még ősszel tőzsdére lépne a Spotify

2014. március 28., péntek 13:02

A Spotify még idén szeretne tőzsdére lépni, a tervek szerint ősszel kezdődne a kereskedés. A népszerű zenestreaming szolgáltatás egyelőre csak tapogatózik befektetési bankoknál, egyelőre informális találkozókon méri fel egy lehetséges IPO következményeit.

A hat éves cég a következő hónapban tehet konkrét lépéseket, hogy idén ősszel tőzsdére tudjon lépni. Persze a határidőt sosem lehet ilyen pontosan megadni, hiszen az számtalan dolog függvénye, nem utolsósorban a piacot és a befektetői hangulatot is figyelni kell.

A Spotify szóvivője nem akart reagálni az értesülésre, de a cégnek az elmúlt időszakban volt néhány olyan lépése, amely ezt valószínűsíti. Például felvásárolta azt a céget, amely a személyes rádiószolgáltatásuk mögötti algoritmusokért felelt.

Nemrég kétszázmillió dollárt kölcsönzött olyan befektetési bankoktól, mint a Morgan Stanley, Deutsche Bank és Goldman Sachs. Az ilyen bankok hajlamosabban a kölcsönre, ha azt látják, hogy a közeljövőben többszörösen is megtérülhet befektetésük. Ezeknek a bankoknak egy része részt is vehet a kibocsátás előkészítésében.

A Spotify, Deezer és Google Music előfizetéses online zeneszolgáltatások, amelyek néhány gombnyomással elérhetővé tesznek több tízmillió dalt. Tavaly december óta Magyarországon is elérhető a szolgáltatás, havi öt euróért korlátlanul lehet zenét hallgatni rajta.

Rovatok