Index Vakbarát Hírportál

Egy dollár lett Zuckerberg éves fizetése

2014. április 1., kedd 15:13

Mark Zuckerberg éves fizetése egy dollár lett az idei évtől, ez derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumokból. Ez nem példa nélküli a Szilícium Völgyben, ha valakinek sikerül ezt elérnie, azt jelenti, befutott.

Nagyon sok egy dolláros cégvezető volt eddig, egy dollárt kapott például Steve Jobs volt Apple-vezérigazgató, de ennyi a fizetése a Google-alapítóknak, Sergey Brinnek és Larry Page-nek is.

Zuckerbergnek jelentős tulajdonrésze van a Facebookban, így éves fizetése ehhez képest teljesen irreleváns. Ennek ellenére korábban elég nagy fizetést kapott, 2012-ben például évi 503 205 dollárt vitt haza.

Tavaly összesen 653 165 dollárt keresett, ez elenyésző része 27 milliárd dollárosra becsült összvagyonának. A Facebookban egyébként 61,6 százalékos szavazati joggal rendelkezik, így nagyban még mindig tőle függnek az olyan üzleti döntések, hogy 19 milliárdért megveszik a WhatsApp szolgáltatást vagy kétmilliárdért az Oculus céget.

A Facebook többi vezetője nem ilyen szerény, a Sheryl Sandberg ügyvezető 16,2 millió dollárt kapott tavaly, David Ebersman pénzügyi vezető 10,5 milliót kapott, David Fischer alelnök 8 millió vihetett haza, Mike Schroepfer technikai vezető pedig 12,6 millió keresett.

Rovatok