Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon is beszáll a filmbizniszbe

2014. április 3., csütörtök 10:08

Az Amazon bemutatta a Fire TV nevű termékét, amely gyakorlatilag egy settop box, és filmeket, tévéműsorokat tud streamelni. Nagyjából úgy működik, mint egy androidos készülék, amit a tévéhez csatlakoztatunk. A tévén tudunk vele tartalmakat nézni a megfelelő alkalmazásokon.

A filmeken és tévésorozatokon kívül még játszani is lehet majd a Fire TV-n, és képeket is lehet majd nézegetni rajta, természetesen azokat, amelyeket előzetesen a felhasználó feltöltött az Amazon felhőszolgáltatásába.

A Fire TV-n nemcsak az Amazon saját szolgáltatásait lehet elérni, hanem a konkurensek, a Netflix, a Hulu kínálata is elérhető, ha a felhasználónak van előfizetése rá.

Az Amazon szerint a kütyü gyors lesz, négymagos processzort tesznek bele, és 2 gigabájt RAM segíti a működést. Állítólag erősebb lesz, mint a konkurens termékek (Roku, Chromecast, Apple TV), de melyik cég állítaná az ellenkezőjét új kütyüjéről.

A játékok kiemelt szerepet kapnak a Fire TV-n, az ígéretek szerint a jövő hónapban már játékok ezrei közül lehet válogatni. Játszani a távirányítóval is lehet, de az Amazon kontrollert is árul majd a termékhez, hogy a komolyabb játékokkal is kényelmes legyen játszani. Főként androidos játékokról van szó, ezeket próbálják átültetni a Fire TV-re.

A legizgalmasabb funkciója a hangkeresés lesz, ha minden igaz, akkor a kütyü felismeri felhasználója hangját, és könnyedén keres a tartalmak között utasításra.

A Fire TV 99 dollárba fog kerülni a valószínűleg Android operációs rendszert futtató settop box. Bár ez utóbbiról az Amazon nem beszélt a bemutatón. Nyílt rendszer lesz, konkurensek szolgáltatásai is megjelennek rajta.

Rovatok