Index Vakbarát Hírportál

Ötéves gyerek törte át az Xbox védelmi rendszerét

2014. április 4., péntek 16:32

Egy ötéves kisfiúnak sikerült áttörnie a Microsoft Xbox védelmi rendszerét, probléma nélkül sikerült apja fiókjába belépnie anélkül, hogy tudta volna a helyes jelszót. A Microsoft megköszönte és javította a hibát.

A gyerek rájött arra, hogy ha rossz jelszót ír be, akkor felugrik egy második azonosító ablak. Kristoffer Von Hassel itt egyszerűen space-t nyomott többször egymás után és a rendszer beengedte apja fiókjába.

Apja, Robert Von Hassel egyébként maga is szakmabeli, biztonsági szakértőként dolgozik, elküldte a Microsoftnak a hiba leírását. A cég válaszközleményében megköszönte, hogy tájékoztatták a résről. Kristoffer neve fel is került azoknak a listájára, akik valamilyen problémát találtak a Microsoft termékeivel kapcsolatban. A gyerek pedig kapott ötven dollárt, négy játékot és egy éves Xbox Live előfizetést.

A kisfiúnak nem most először sikerült áttörnie valamilyen biztonsági kaput. Egy éves sem volt, amikor a mobilok kezdőképernyőjének védelmét kerülte meg azzal, hogy hosszan nyomta a home gombot.

Rovatok