Index Vakbarát Hírportál

Átlátszó autót tervez a Land Rover

2014. április 10., csütörtök 08:55

Egyelőre csak a tervezőasztalon (és egy virtuális demóban) létezik a Land Rover új autója, a Transparent Bonnet Concept, de már az alapötlet is ígéretes.

Egy sajátos kamerarendszer, némi fedélzeti elektronika, pár ügyes trükk a kijelzőkkel, és máris kész az átlátszó motorháztető. Aki próbált már meredek emelkedőn fölfelé kaptatni, tudja, hogy ennek mennyi előnye lehet. Aki nem, nézze meg ezt a videót.

Átlátszó autót tervez a Land Rover

A hűtőrácsra szerelt kamerák rögzítik az autó előtt az utat, majd a képet továbbküldik a szélvédő aljára elhelyezett, átlátszó kijelzőre. Itt valós időben látható az út képe, a kocsi motorháztetejére vetítve. Az autót a sofőr emiatt átlátszónak, vagy legalábbis áttetszőnek fogja látni. 

A fejlesztés még a kezdeti stádiumban van, de a tervezők szerint a végleges modellnek nagy hasznát lehet venni lejtős, egyenletlen terepen, illetve zsúfoltabb városi utakon, ahol egyébként észrevehetetlen akadályokat is ki lehetne szúrni vele. 

A Land Rover a végleges bemutatót a májusi New York International Auto Show-ra időzíti; itt lesz először látható az újgenerációs Land Rover Discovery is.

Rovatok