Index Vakbarát Hírportál

Kétmillióval veri a Playstation az Xboxot

2014. április 18., péntek 09:55

Nem adott akkora lendültet a Microsoftnak az első komolyabb játék, a Titanfall, hogy az Xbox One konzol utolérje nagy riválisát. A Sony Playstation 4 konzolból már több mint hétmilliót adtak el, ezzel szemben még csak 5 millió Xbox One került a kereskedőhöz. Sokat elárul a piaci helyzetről az is, hogy a Sony a tényleges eladásokat számolta össze, míg a Microsoft a kereskedőkhöz leszállított konzolokat összesítette.

Gyorsabb terjedés

Mindkét konzolra igaz, hogy nagyobb irántuk az érdeklődés, mint az előző verziók iránt. A piac ugyanis gyökeresen átalakult, és egyre többen vesznek játékkonzolt a pc folyamatos bővítgetése és karbantartása helyett, illetve a videojáték, mint kikapcsolódási forma jóval elfogadottabb és elterjedtebb, mint az előző generáció indulásakor. Még a Sony mögött lemaradó Xbox One-ból is 60 százalékkal többet adtak el, mint amennyi Xbox 360 fogyott el ugyanennyi idő alatt.

A Microsoft számai azért gyengébbek, mert még nem volt meg az Xbox One igazi világpremierje, miközben a Playstation 4 már 72 országban kapható. A Sony egyébként a játékok eladásával is jól áll, világszerte 20,5 millió PS4-es szoftvert értékesített.

Rovatok