Index Vakbarát Hírportál

10 millió torrentnél jár a Pirate Bay

2014. április 22., kedd 18:43 | aznap frissítve

10 millió torrentnél jár már a Pirate Bay. A szám meglepetésként érte a legnagyobb torrentszolgáltatót, és némi zavart is okozott, mivel nem készítették fel a nyolc számjegyű sorszámok kezelésére az adatbázisokat, így sebtiben több kódot is módosítotaniuk kellett -írja a Torrentfreak.com.

A Pirate Bay szerint a10 millió torrent mégis szép eredmény ahhoz képest, hogy a tíz éves működésük alatt mennyi jogi probléma és külső nyomás gátolta az oldal működését. Több országban próbálták internetszolgáltatókkal blokkoltatni az elérésüket, és börtönbüntetésre ítélte a svéd bíróság az alapító Gottfrid Svartholmot.

A tízmilliomodik torrent egyébként pornó volt, az ‘Intimate Lesbians' sorozat egyik részének kalózváltozata volt, a 9,999,999. pedig egy Calvin Harris szám, a Summer.

Bár túllépték a tízmilliomodik torrentet, ebből persze nem mindegyik elérhető ma. A nagy részüket különböző okok miatt eltávolították, mert hamis vagy veszélyes tartalmak voltak, esetleg azért törölték, mert nagyon hosszú időn át egyetlen valódi megosztója sem volt a tartalomnak, azaz hiába volt ott a torrent, nem lehetett senkitől sem letölteni. A Pirate Bay szerint az adatbázisában ma nagyjából 3 millió torrent van. 

Minden nap körülbelül tízezer fájlt töltenek fel az oldalra, ezért ha így növekednek, egy-két éven belül összejöhet a másik tízmilliomodik mérföldkő is.

Rovatok