Index Vakbarát Hírportál

A Debreceni Egyetem bekerül a Street View-ba

2014. április 24., csütörtök 09:15

A világ bármely pontjáról bejárható lesz a Debreceni Egyetem, az intézmény ugyanis bekerült a StreetView Special Collectsbe. A DE honlapján megjelent tudósítás szerin a Google megkezdte a felsőoktatási intézmény tereinek fotózását, mivel intézményt beválogatták a Special Collects Magyarországba, vagyis abba a külön gyűjteménybe, amely az érdeklődésre számot tartó helyekről tartalmaz különlegesen alapos és részletes panorámaképes bemutatókat.

A utcanézetben látható képeket elsősorban egy erre a célra kialakított autóval készíti a cég, néhány igazán érdekes látványosság azonban nem közelíthető meg kocsival. Azért, hogy ezek a helyek se maradjanak ki programból, a Google három speciális járművet gyártott: a triciklit, a kézikocsit és a motoros szánt, melyek alkalmasak arra, hogy a nehezen járható utakon is tökéletes minőségű képeket csinálnak.

A Debreceni Egyetemre a Google kézikocsijával látogatott a cég operátora, aki két napon át készített felvételeket a főépületben. A speciális kamera járt a Díszudvaron, az Aulában, a Rektori Tanácsteremben és a könyvtár olvasótermében is. A Google Térképnek és Google Earth-nek köszönhetően a jövőben felhasználók milliói láthatják az egyetemről készült képeket.

Rovatok