Index Vakbarát Hírportál

Már gyártják az iWatchot

2014. április 30., szerda 10:32

Az Apple régóta várt okosóráját állítólag már gyártják. Az erről szóló hírek a tajvain székhelyű China Timesban jelentek meg.

A lap információi a beszállítói hálózatból származnak, a hírek fejlett SiP (system-in-a-package) modulokról szólnak, amelyekbe processzort, DRAM-ot és flash memóriát tehetnek. Ilyen modulokat használhatnak hordozható eszközök készítésében.

Az Apple okosóráját állítólag még idén bemutatják. A második negyedévben hárommillió darabot szeretnének legyártani belőle, majd ez 14-15 millióra nőne a harmadik negyedben.

Az óráról hivatalosan semmit nem árul el az Apple. Tim Cook vezérigazgató nem hajlandó arról beszélni, hogy a cég akar-e ilyen hordozható eszközt piacra dobni, bár az elmúlt hónapokban sokszor beszélt már izgalmas új kategória bevezetéséről.

Érdekes, hogy egy tavaly szeptemberi kutatás szerint az amerikaiak 49 százaléka azt gondolja a hordozható technológiáról, hogy az csak egy hóbort. Ez a nem túl kedvező vélemény valószínűleg az eddig megjelent okosórák fogadtatásának köszönhető. A kérdés, vajon az Apple meg tudja-e győzni a felhasználókat arról, hogy kell nekik egy eszköz, amelyre valójában semmi szükségük.

Rovatok