Index Vakbarát Hírportál

Minden elsőéves 100 dollárnyi Bitcoint kap az MIT-n

2014. április 30., szerda 13:44

Az MIT hallgatói ötszázezer dollárnyi Bitcoint vásárolnak, hogy azt szétosszák az elsőéves hallgatók között. A cél, hogy minden új diák száz dollárnyi Bitcoin tulajdonosaként kezdje meg tanulmányait.

A Bitcoin Club célja, hogy a hallgatók és a helyi cégek is megbarátkozzanak a virtuális fizetőeszközzel. Remélik, hogy ezzel új, innovatív módjai is lesznek a felhasználásnak.

A programot két hallgató, Jeremy Rubin és Dan Elitzer indította. Szerintük a kezdeményezés olyan, mintha húsz évvel ezelőtt internetelőfizetést osztottak volna a kezdőknek. Az azért ők is elismerik, hogy nem teljesen kockázatmentes befektetési forma a Bitcoin, hiszen látjuk mi történt a Mt. Gox bitcointőzsdével, de azért van benne potenciál.

Az ötszázezer dollárt kétezren dobták össze, alig néhány hét alatt sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt. A Bitcoin közösség tagjai is adakoztak és az egyetemen belül is akadtak támogatók. Az MIT mellett amúgy van néhány hely, ahol lefogadják a virtuális pénzt, mint fizetőeszközt.

Rovatok