Index Vakbarát Hírportál

Bárki vehet Google Glass okosszemüveget

2014. május 14., szerda 11:02

Egyetlen kattintással bárki elkölthet körülbelül háromszázezer forintot a Google Glass okosszemüvegre, feltéve persze, hogy az Egyesült Államokban lakik az illető. A Google végre piacra dobta a telefonnal összeköthető intelligens szemüveget, amellyel navigálni, fotózni és videózni tudunk. A szemüveg egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy gombok nyomkodása nélkül, egyszerű szóbeli utasításokkal tudjuk vezérelni, és a pici kis kijelzőjén a szemünk elé tud vetíteni dolgokat.

A Google Glass szépséghibája, hogy még igencsak béta a termék, és nemcsak a szoftverét frissítgetik, a hardver is igen kezdetleges. Egyik legnagyobb hardveres hibája az, hogy hamar lemerül, a másik pedig az, hogy viszonylag egyszerű ellopni a felhasználó fejéről. Teljesen mindegy, hogy a tolvaj semmire nem megy vele, ettől még nem fogjuk visszakapni az 1500 dollárunkat.

A magas ár bosszantó, mert szakértők kiszámolták, hogy csupán 152 dollárnyi hardvert pakoltak bele az okosszemüvegbe. Értékének tetemes része abban a mérnöki, szoftverfejlesztési munkában van, amely nélkül a szemüveg nem jött volna létre.

Jön a Samsung is

A Business Korea hírportál a Samsung egyik munkatársától megtudta, hogy a szeptemberi IFA Berlin kütyüvásáron mutatkozik be a Gear Glass néven emlegetett eszköz, a koreai mobilgyártó saját okosszemüvege, amely a Gear 2 okosórához hasonlóan Tizen operációs rendszert fog futtatni.

A nagy mobilgyártók közül a Samsung az elsők között lépett be az okosórák piacára, és idén februárban jelentősen bővítette is a kínálatát, már háromféle okosórát árul. Ez alapján nem lenne meglepő, ha a szemüvegek piacán is elsőként jelenne meg a Google után. A pletykák szerint a Gear Glass viselői zenét is tudnak majd hallgatni, miközben a szemüveg kijelzőjén megjelenő tartalmakat nézik.

Rovatok