Index Vakbarát Hírportál

Videojáték készül Észak-Koreáról

2014. május 15., csütörtök 09:21

Glorious Leader címmel fejleszt Észak-Koreáról szóló videojátékot a Moneyhorse Games. Hogy a végleges változat milyen lesz, azt még nem tudni pontosan. Egyelőre egy oldalnézetes akciójátéknak tűnik, de Jeff Miller, a cég vezérigazgatója szerint nyitottak az érdeklődők javaslataira is; kíváncsiak rá, hogy tehetnék még jobbá a játékot.

Pedig az már önmagában is elég jónak tűnik, hogy Kim Dzsongun lesz a játék főszereplője. Ennyire kevéssé szuperhősszerű figurából talán még sosem mintáztak videojáték-főhőst, az viszont biztos, hogy ekkora féregről sem. A Glorious Leader már ezzel is sokak érdeklődését felkeltheti, de a retrós pixelgrafika, valamin a Contrát és a Metal Slugot idéző harc végképp megnyer mindenkit az ügynek.

Glorious Leader! Video Game

A játékból a gegek sem hiányoznak: a spéci amerikai tankot pisztollyal lövő Kim Dzsongun, Dennis Rodman vendégszerepeltetése, a sugárhajtású gyilkos ló és az ugyancsak meglovagolható narvál csodás mémalapanyagnak tűnnek.

A Guardiannek Miller elmondta: a téma kényes természete miatt nagyon odafigyelnek rá, hogy a játék megmaradjon szatírának, és lehetőleg ne tüntesse föl pozitív fényben a főszereplőt. Ugyanakkor felkészültek rá, hogy a témaválasztás nem mindenkinek lesz az ínyére.

A Glorious Leaderrel elsősorban a húszas-harmincas korosztályt célozzák, akik szeretik a hasonló stílusú játékokat. Várhatóan pécére és androidos eszközökre fog megjelenni, még év vége előtt; a témaválasztás miatt Miller kizártnak tartja, hogy az Apple jóváhagyja a megjelenését IOS-en.

Rovatok