Index Vakbarát Hírportál

Népszerű lett az iWiW a halálhíre után

2014. május 16., péntek 15:29

A magyar népi kultúrában régóta él a halotti tor szokása, ilyenkor összegyűlnek a rég nem látott rokonok. Nincs ez másképp a 21. századi, digitális korban sem, márpedig az iWiW sokaknak ismerőse, fénykorában szinte a teljes internetező magyar társadalom fent volt.

Aztán a Facebook megérkezésével a népszerűség nem is annyira lassan elolvadt (az okokról részletesen írtunk itt), az egykori legnépszerűbb magyar oldal öt év alatt a lista ötödik helyére csúszott vissza, majd hátramenetben újra átlépte a milliós határt, és meg sem állt a pár tízezres nagyságrendig, amivel már kevés hirdető foglalkozik.

A halála viszont rövid időre újra népszerűséget hozott az oldalnak: csütörtökön rengetegen keresték fel, ennyien utoljára 2013 novemberében. A héten így alakultak a látogatottsági adatok a Gemius mérése alapján:

Nem kell statisztikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, csütörtök az a nap, amikor kiderült, hogy bezárják a magyar közösségi oldalt. Szerencsére hagynak elég időt az adatok, emlékek lementésére, a visszaszámláló szerint még 45 napunk maradt.

Ön felment tegnap az iWiW-re?

  • 3905
    Nem
  • 2362
    Igen

A magyar közösségi oldalak életciklusát szépen kirajzolják a Google-keresések is: a csúcs 2009-2010-ben volt, onnantól lejtmenet következett (tehát a T-csoport a csúcson vette meg az oldalt). A keresések alapján a két magyar oldal MyVIP és az iWiW jó nagy különbséggel, de a trendeket nézve együtt mozgott.

Rovatok