Index Vakbarát Hírportál

3d kamerás tabletet tervez a Google

2014. május 25., vasárnap 10:57

A Wall Street Journal azt írja – a Google-höz közel álló forrásokra hivatkozva –, hogy a vállalat a jövő hónapban négyezer új mobil eszközt fog gyártatni, és ezeket a Google júniusi fejlesztői konferenciáján mutatják majd be.

A Google nem mondta, hogy ez igaz lenne – a szokásos, „nem kommentálunk pletykákat és spekulációkat” panellel hárítottak –, de az értesülést alátámasztja, hogy márciusban a Google már bemutatta a Project Tangót, amivel hordozható eszközökön is megjeleníthető háromdimenziós kép. Akkor kétszáz fejlesztővel osztották meg az új technológiát.

Nem a Google lenne az első cég, aki ilyesmit tervez. A Nintendo 3DS például szintén tudott térhatású fotókat készíteni, és szemüveg nélkül látható 3d kijelzője volt. A Google viszont valószínűleg másra használná a technológiát. Ahogy a BBC cikke is írja, ezzel az eljárással sokkal könnyebbé válna a háromdimenziós terek feltérképezése, és egy olyan, online térképekkel is foglalkozó cégnek, mint a Google, ez nagy segítséget jelentene.

A Wall Street Journal szerint az új tabletet júniusban fogják bemutatni. Ugyanakkor az első példányokat – hasonlóan a Google Glasshez – csak egy szűk fejlesztői csoportnak fogják kiosztani; csak ezután kezdődhetne meg a végleges termékek értékesítése.

Rovatok