Index Vakbarát Hírportál

Steve Ballmer kosárcsapatot venne

2014. május 26., hétfő 09:29

Még mindig nem dőlt el a Los Angeles Clippers kosárcsapat sorsa, miután tulajdonosát, Donald Sterlinget eltiltották klubjától. A hírek szerint Steve Ballmer, a Microsoft volt vezérigazgatója a tulajdonos feleségével, Shelly Sterlinggel találkozott a napokban.

Donald Sterling rasszista botrányba keveredett, emiatt az NBA eltiltotta csapatától és még hatalmas büntetést is kellett fizetnie. Azóta felmerült, hogy a felesége viszi tovább a klubot, de számos név is felmerül, mint potenciális vevő. Az egyik közülük Steve Ballmer.

Az első kérdés, ami ilyenkor felmerül, hogy ha Ballmer venné meg a csapatot, akkor Los Angelesben maradna-e, vagy átvinné őket Seattle-be? Steve Ballmer ugye ott lakik, ráadásul a városnak azóta nincs kosárcsapata, amióta a Seattle Supersonicsot átvitték Oklahomába és most Oklahoma City Thunderként ismertek. Az áttelepítés mellett szólna, hogy a helyi kosárrajongók hősként ünnepelnék Ballmert.

Steve Ballmer azonban azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy valószínűleg nem vinné át a csapatot, ha létrejönne az adásvétel. Egészen pontosan úgy fogalmazott, "ha érdekelne a Clippers, akkor az Los Angelesért lenne". Már nem dolgozik, így földrajzilag is rugalmasabb, ráadásul az áttelepítés a csapat értékén is rontana.

Ballmer csapatvásárlása a második lenne a Microsoft történetében, Paul Allen alapító korábban megvette a Portland Trailblazers kosárcsapatot. Ez sikeres befektetésnek mondható, a csapat értéke és nyereségessége azóta növekedett.

A hírek szerint a Clippers kétmilliárd dollárt ér, egy másik Los Angeles-i csapatot, a baseballos Dodgerst is ennyiért vettek meg 2012-ben. Ballmer mellett Oprah Winfrey és David Geffen is felmerült, mint potenciális vevő, valamint a korábbi kínai NBA játékos, Yao Ming is.

Rovatok