Index Vakbarát Hírportál

18 milliót lopott az évszázad leghülyébb banki alkalmazottja

2014. május 27., kedd 16:42 | aznap frissítve

A Kaposvári Járási Ügyészség a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, jelentős kárt okozó bűntett miatt emelt vádat egy banki ügyintéző ellen – írja a kapos.hu. A vádlott úgy állította be a gyanútlan ügyfelek internetes banki szolgáltatásait, hogy a saját telefonjára ment a belépéshez szükséges jelszó – írja az Itcafe.

A vádlott egy kaposvári banknál dolgozott pénzforgalmi ügyintézőként. A feladata az volt, hogy a bank adminisztrációs programjával beállítsa az ügyfeleknek az internetes szolgáltatásokat, amivel azok otthonról is hozzáférhetnek a számlájukhoz. Ehhez azonban szükség van egy telefonszámra, amelyre elküldi a rendszer a belépéshez szükséges jelszót. Ezt használta ki a vádlott, és úgy állította be a szolgáltatást, hogy a saját telefonszámára érkezzen meg a jelszó.

Az így megszerzett jelszavakkal már könnyű dolga volt; három bankszámla-tulajdonos számlájáról összesen 18 300 000 forintot utalt át a magának és a hozzátartozóinak. Hogyan gondolhatta, hogy nem fog lebukni, rejtély. A bank a számlatulajdonosokat mindenesetre kártalanította.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Rovatok