Index Vakbarát Hírportál

Már csak ez hiányzott: itt az okosfocilabda!

2014. május 28., szerda 10:59

Az Adidas kedden bemutatta a miCoach névre hallgató labdáját, ami valójában az első okosfocilabda. A miCoach állítólag segít a jobb szabadrúgások, szögletek és passzok elsajátításában azáltal, hogy sok adatot rögzít a játékos labdamunkájáról, amit aztán a játékos és az edző kielemezhet.

A labdában apró szenzorok vannak, amelyek állandóan figyelik és elemzik a labda mozgását a levegőben. A rendszer ezek után összeveti az adatokat mindenféle algoritmussal, hogy kitalálja, legközelebb milyen szögből, mekkora erővel és milyen módon kell megrúgni a felhasználónak a labdát.

A labda ezek után elküldi az információt a felhasználó iPhone-jára Bluetoothon keresztül, aki meg tudja nézni az információkat, és a következő rúgásnál figyelembe is veheti azokat. A mobilalkalmazás különböző trükköket is tud mutatni, és ábrázolja a felhasználó fejlődését is.

Az Adidas már 2009 óta dolgozik a miCoach labdán. Valószínűleg nem tévednek nagyot, amikor azt állítják, hogy technológiailag ez a világ legfejlettebb labdája. Viszonylag drága, főleg a hagyományos focilabdához viszonyítva, 299 euróért lehet hozzájutni.

Rovatok