Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea is rákerült a Google navigációs térképére

2014. május 29., csütörtök 11:58

Észak-Koreában szigorúan ellenőrzik a néhány magántulajdonban lévő autó mozgását, és szinte alig vannak, akik internetet használhatnak. Most azonban nagy lépést tettek előre, az ország útjai felkerültek a Google Maps műholdas navigációjára.

A szolgáltatás weben és mobilalkalmazásokon is elérhető, a felhasználók kiszámolhatják, hogy mennyi idő alatt érnek el egyik helyről a másikra. Az országnak elég kevés útja van, ezek mind felkerültek a térképre.

A Google lassan egy éve veszi fel az utakat, épületeket és vasúti hálózatot a térképre. Az ország eddig szürke foltként jelent meg a navigációs térképen. Ez akkor kezdett megváltozni, amikor magukat a felhasználókat kérték meg, hogy segítsenek kitölteni a szürke foltokat.

Azért Észak-Korea nem adja fel teljesen hagyományait, a határátkelésről például semmilyen információ nincsen. Ha országon belül tervezünk útvonalat, azt megkapjuk, de például Szöulba vagy Pekingbe már nem mutatja meg, merre kellene menni.

A térképen rajta vannak a vasúti vonalak is és a phenjani metró- és villamoshálózat is, így akár tömegközlekedésre is kaphatunk tippeket. A rendszerben azonban nincsen menetrend, így arra, hogy mennyi idő alatt jutunk el a város egyik feléből a másikra, nincs információ.

Rovatok