Index Vakbarát Hírportál

Stephen Hawking szerint a szőkéknek kell a tizenegyeseket rúgniuk

2014. május 29., csütörtök 09:40

Stephen Hawking elméleti fizikust is elkapta a fociláz, szerda délután a londoni Savoy Hotelben tette közzé jóslatait az angolok világbajnoki szerepléséről. A hotel tele volt rangos újságírókkal, pedig ha bárki más vállalkozott volna hasonlóra, üresen kongott volna a sajtóterem.

A fizikus szerint Daniel Sturridge rúgja majd az angol válogatottban a legtöbb gólt, még Wayne Rooney-nál is többet. Bár azt is elismerte, ennek megjóslásához nem kell nagy matematikusnak lenni.

Ennek ellenére megpróbálta elmagyarázni: ha megnézzük mindkét játékos teljesítményét az angol bajnokságban, Sturridge minden 108. percben szerez gólt, míg Rooney minden 144. percben eredményes. Az arányok a tavalyi szezonban is hasonlóak voltak, és a lélektani előny is Sturridge-nál lesz.

Stephen Hawking valamennyi világbajnokságot elemezte 1966 óta – ez volt az, amit az angolok megnyertek. Szerinte a 4-3-3-as formáció a legjobb a csapatnak. Azt is kiszámolta, hogy a piros mez jobb, mint a fehér, és a szőkéknek kellene a tizenegyeseket rúgni.

És hogy lássák, nem csak a levegőbe beszél, néhány képletet is közzétett. Íme:

Rovatok