Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes a világ legmagasabb vízicsúszdája

2014. május 29., csütörtök 14:34

A Schlitterbahn parkban, Kansas Cityben nyitják majd meg a világ legnagyobb vízicsúszdáját. A csúszda több mint 51 méter magas, az eredeti tervek szerint június 5-én nyitották volna meg, de az utolsó pillanatban elhalasztották az átadót.

Sok pletyka kapott szárnyra a halasztás miatt, olyan történetek is, amelyek szerint a teszteléskor az emberek a levegőbe repültek. A park szóvivője azonban cáfolta ezt, azt állította, hogy még nem is tesztelték emberekkel a létesítményt, csak zsákokkal és bábokkal. De az tény, hogy a tesztek után döntöttek a halasztásról, ami arra utal, hogy a csúszda az eredeti formájában veszélyes. Erre utal az is, hogy a KCTV riportja szerint még májusban elkezdték teljesen átépíteni a csúszda nagy részét.

A park eddig nem adott hivatalos magyarázatot a halasztásra. Emiatt sokan továbbra is azt gondolják, hogy valami gond lehet a háttérben. A tévé több helyit is megkérdezett, akik kizártnak tartják, hogy megengedjék gyereküknek, hogy felüljön a csúszdára.

Korábban egy 49,6 méteres csúszda tartotta a rekordot, ez Rio de Janeiróban állt. A park még korábban közzétett egy másfél perces videót a csúszda építéséről és az építés kihívásairól.

Kansasban a világ legmagasabb vízicsúszdája

Rovatok