Index Vakbarát Hírportál

Minden platformmal szinkronizál a Microsoft okosórája

2014. május 30., péntek 09:37

A nagy technológiai cégek közül talán az utolsóként jelenti be a Microsoft, hogy belép a hordozható eszközök világába. De ezt igazán stílusosan teszi, egy olyan okosórát mutat be, amely minden mobilplatformmal kompatibilis.

Szokatlan lépés ez egy olyan piacon, ahol a gyártók okosórái nemhogy más platformokkal, de ugyanazon platformon belüli más gyártók mobiljaival sem képesek együttműködni. A Microsoft órája azonban iPhone-nal, Androiddal és Windows Phone-nal is tud majd szinkronizálni. A lépés illeszkedik az új vezérigazgató, Satya Nadella meghirdetett stratégiájába, hogy platformfüggetlen termékeket gyártsanak. Az első lépés volt az iPadre áttervezett Office is.

Az óra ezen kívül folyamatosan figyeli viselője szívverését. A kijelzője a csukló belső részén lenne, ezzel a felhasználók a személyesebb üzeneteket is bizalmasan tudják megnézni. Akkumulátora két teljes napig bírja majd egy feltöltéssel.

Azt még nem tudni, hogy mikor mutatnák be az órát, de valószínűleg még idén nyáron. A cég szóvivője egyelőre semmit nem hajlandó elárulni.

Rovatok