Index Vakbarát Hírportál

Kindle-re esküdött fel a nagykövet

2014. június 3., kedd 09:21

A papírkönyvek eladásának csökkenése és az elektronikus könyvek egyre nagyobb térhódítása nem várt következményekkel járt. Egyre több hivatali személy e-könyv-olvasókkal teszi le hivatali esküjét.

Hétfőn Suzi LeVine, az Egyesült Államok svájci nagykövete döntött úgy, hogy egy Kindle-en megnyitott Alkotmányra teszi le hivatali esküjét. Ezzel ő az első nagykövet, aki így tett.

A very 21st century swearing in; @AmbSuzi becomes the 1st U.S. Ambassador to take the oath over an electronic device. pic.twitter.com/5E4bjIRQ2x

— U.S. Embassy London (@USAinUK) June 2, 2014

Ez azonban nem az első alkalom, hogy a Biblia vagy Alkotmány elektronikus formájára teszi le valaki a hivatali esküt. Februárban New Jersey állam tűzoltói a Biblie iPad-változatára esküdtek, miután hirtelenjében senki nem talált hagyományos nyomtatott verziót.

Vajon mennyi időnek kell eltelnie, hogy az amerikai elnök is elektronikus Bibliára esküdjön? Persze vannak olyanok is, akik nem hajlandóak eltérni a hagyományoktól. A CIA új igazgatója például annyira ragaszkodik ehhez, hogy az amerikai alkotmány egy eredeti példányára tette a kezét esküje letételekor.

Rovatok