Index Vakbarát Hírportál

Szoftvertuning gyorsítja az Xbox One-t

2014. június 5., csütörtök 10:54

A héten jelenik meg a legújabb rendszerfrissítés a Microsoft konzoljához, az Xbox One-hoz. Ebben olyan extrák is lesznek, mint a külső merevlemez csatlakoztatása, ami elsősorban a játékosoknak jó. Azzal viszont, hogy a Microsoft szerint az új keretszoftverrel az Xbox grafikus processzorából több erőforrást lehet kisajtolni, a fejlesztők járnak jól.

A Microsoft nem csapott nagy hírverést ennek a funkciónak, csupán Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezetője említette meg egy Twitter-bejegyzésében.

Tavaly októberben a Microsoft nyilvánosan elismerte, hogy az Xbox One mozgásérzékelős kamerája, a Kinect, illetve az operációs rendszer a gép erőforrásainak durván 10 százalékát viszik el. A vállalat akkor megígérte, hogy ezt az erőforrást a fejlesztők rendelkezésére bocsátják, miközben arra is odafigyelnek, hogy ez ne befolyásolja a háttérben futó folyamatokat. Úgy tűnik, a mostani szoftverfrissítéssel beváltják ezt az ígéretet.

A fejlesztőkre bízzuk, hogy gazdálkodnak a grafikus processzor extra erőforrásaival. Ez a tartalék javíthatja a játékok futásának minőségét és az összteljesítményt, de csak a fejlesztőkön múlik, hogy mit kezdenek a tartalékokkal.

– írja a Microsoft hivatalos közleménye.

Rovatok