Index Vakbarát Hírportál

Fejmozgással irányítható az Amazon mobilja

2014. június 6., péntek 15:39

Az Amazon néhány napon belül bemutatja okostelefonját, a hírek szerint június 18-án lesz a nagy médiaesemény. A készülék azért is különleges, mert négy előlapi kamerájához számos különleges szolgáltatást lehet hozzá rendelni.

A TechCrunch információi szerint a japán Omron’s Okao Vision céggel szövetkezve arcfelismerő rendszert alkottak és tettek a mobilokba. A japán cég technológiáját az Amazon belső fejlesztőcsoportja módosította és alakította saját igényeiknek megfelelően.

Olyan trükköket is tud majd a mobil, ha a felhasználó enyhén balra billenti a fejét, akkor a kijelzőn megjelenik egy rejtett panel. A négy kamera segítségével tudja pontosan követni a felhasználó fejének mozgásait, ezek a kamerák a mobil négy sarkába lesznek elhelyezve.

A telefon giroszkópja és a gyorsulásmérő segítségével gyorsabb lesz a szoftver válaszideje is. Egyelőre csak a fejmozgással foglalkozik az Amazon, de a rendszer képes lenne felismerni a felhasználó arcát, korát és nemét.

Fejmozgással irányítható okostelefon

Induláskor csak néhány gesztust tud majd felismerni és értelmezni a rendszer, de az Amazon reméli, hogy a fejlesztők sok olyan alkalmazást írnak, amely kihasználja a fejmozgatást.

Az Amazon okostelefonján egyébként az Android teljesen átalakított változata, a FireOS lesz. Számos saját fejlesztésű alkalmazással pakolja tele a mobilt a cég, ezek többsége a 3D észlelést segíti majd. A mobil kijelzője 4,7 hüvelykes lesz és 720p felbontású. A hátulsó kamerája 7 megapixeles lesz.

Rovatok