Index Vakbarát Hírportál

Ez itt a tévék Godzillája

2014. június 13., péntek 09:08

Mindenki nagyot akar magának, de ezt kevesen tudják megfizetni. A világ legnagyobb tévéit általában a januári CES-en mutatják be a gyártók, de ezek csak az átlagos felhasználóknak szánt modellek, alig néhány méteres képátlóval. Akik igazán nagy kijelzőt akarnak, azok egy vagyont költenek el rá, és erre szakosodott manufaktúráktól vásárolnak.

A Titan Zeus egy ilyen tévékészülék: 370 colos képernyőjével háromszor nagyobb azoknál a tévéknél, amiket a boltban bárki megvehet. Az Engadget úgy tudja, hogy a brit székhelyű gyártó, a Titan Screens egyet már eladott belőle. Hogy nem tolonganak érte a vevők, az is érthető, az ára ugyanis 1,6 millió. Dollárban. Ami az aktuális árfolyamon kereken 360 millió forint lenne.

Ez nem kivetítő vagy mozivászon, hanem valódi, 8×4,8 méteres kijelzőpanel, melynek ugyanúgy vannak pixelei és háttérvilágítása, mint a többi tévének. A felbontása csak 4K, tehát jó nagy képpontokról van szó.

Nemsokára nyilvánosan is bemutatkozik a tévék Godzillája, a cég ugyanis a Cannes-i Le Grand Hotel tetejére fog felszerelni egy szélesvásznú, 16,8 x 4,8 méteres modellt, amely az egész öbölből látható lesz.

Rovatok