Index Vakbarát Hírportál

A kínai kormány leplezte le a Microsoft titkát

2014. június 16., hétfő 15:57

Az már régóta ismert, hogy a Microsoft pénzt kap minden egyes eladott androidos készülék után, mert a Google operációs rendszere olyan szabadalmakat is használ, amelyek a Microsoft tulajdonában vannak. A két cég azonban soha nem tette nyilvánossá, hogy mely szabadalmakról van szó.

A kínai kereskedelmi minisztérium most közzétett háromszáz szabadalmat (fájl letöltése), amely a Microsoft tulajdonában van és a Nokiával kapcsolatos kínai tárgyalások részei. A listán van 127 olyan szabadalom, amely az Androiddal kapcsolatos.

A szabadalmak egy részét a Rockstar Consortiumtól vásárolták, amikor a Nortel szabadalmaira licitáltak. Azok a szabadalmak is a listán vannak, amelyeket a Microsoft a Barnes & Noble ellen használt egy perben.

Elég fontos szabadalmakról van szó, érthető, hogy a Microsoft nem akarta nyilvánosságra hozni. A Barnes & Noble például azzal vádolta a Microsoftot, hogy a kisebb androidos készülékeket gyártókat akarják lehetetleníteni a fizetendő díjakkal.

A Microsoft ugyanis nem keveset keres a legnagyobb riválisának operációs rendszerével. Egyes feltételezések szerint évente egymilliárd dolláros lehet a bevétele az Android után.

Rovatok